Een 3D printer is geen nieuwe uitvinding meer maar er gebeuren nog wel elke dag nieuwe ontwikkelingen in dat domein. Dus, zeker als professional, startende hobbyist of als klein startup bedrijf dat zich bezighoudt met productontwikkeling is informatie omtrent nieuwe ontwikkelingen in de 3D wereld natuurlijk zeer welgekomen. Deze informatie is eigenlijk heden makkelijk te vinden. Wij leggen uit hoe.

3D printer informatie: opzoekbronnen

Onze website

Natuurlijk moeten we je niet vertellen dat we op het domein van 3D printers ook nog vrij nieuw zijn maar wij trachten op deze website 3Dprintersvergelijken.be zoveel mogelijk informatie omtrent 3D printers te geven. Heb je zelf een topic dat nog niet is aangehaald of je hebt over een nieuwe techniek gehoord die je wel eens uitgelicht wil hebben, stuur ons dan zeker een e-mailtje.

Gespecialiseerde en globale informatie bronnen

Je hoeft het alleen maar op te zoeken op internet. Een erg goede manier om meer informatie op te doen over 3D printers is door eerst globaal op internet te kijken. Hier bedoelen we mee dat je kijkt naar websites die in globale lijnen de werking van zo’n printer uitleggen. Het is wel handig om de websites uit te zoeken die toch enige vorm van een technische achtergrond hebben.

Zo is Wikipedia een prima site, echter weet je niet of de informatie wel helemaal klopt aangezien iedereen zomaar op de site kan werken. Doe dus even onderzoek naar de bron, zo weet je precies of de informatie over de printers van kwaliteit zal zijn. Natuurlijk heeft Wikipedia ook steeds nieuwe informatie omtrent 3D printers, meer betreft de recente technieken die zich evolueren doorheen de tijd.

Er zijn een paar grote websites die goed ingaan op de werking van de recentelijke technologische ontwikkelingen, soms zijn de artikelen gratis te bekijken, soms zul je een klein bedrag moeten betalen om ze te openen. Op de websites van de distributeurs vindt men natuurlijk ook nog een heleboel informatie omtrent de werking van hun producten.

Voorbeeld: wiki/3D-printer

3D Forum

Een andere optie is om een 3d forum te bezoeken. Dit is gewoon een plek waar mensen bij elkaar komen om te praten over een bepaald 3D onderwerp (om meer informatie te vergaren of problemen aan het daglicht te brengen). Het voordeel van een goed forum is dat je dus bij mensen zit die verstand hebben van een bepaald onderwerp. Het voordeel hiervan is dat je veel beter een antwoord kan krijgen op mogelijke vragen die je hebt. Zo kun je heel eenvoudig meer te weten komen over 3D printers en over de werking ervan. Zoek op google maar eens op: 3D print forums. Er zijn er een hele hoop, ook hier is het handig om wel even naar de plek te kijken. Het is dus verstandig om te kijken naar mogelijke forums op technische websites. Zo zijn er tech-sites waar een subpagina van de website een forum kan zijn over 3D printers. Hier heb je de meeste kans op goede kwaliteit informatie.

Voorbeeld: www.3dprintforum.nl

Technologie magazine

Als je dit allemaal niks vindt dan kun je ook gebruik maken van speciale magazines om informatie op te doen. Deze magazines zijn geheel gericht op een bepaald onderwerp, zo dus ook op 3D printers. Een voorbeeld van een bekend blad is 3Dprint Magazine. Hier kun je heel veel informatie uit halen over de werking en de manier waarop 3D printers nu eigenlijk kunnen printen. Het fijne van een magazine is dat ze heel erg diep ingaan op de stof. Zo krijg je de meeste informatie binnen. Echter zijn er soms gevallen waarbij het niet mogelijk is om een magazine in te zien, sommige oude bijlages zijn niet meer beschikbaar en zijn niet online te vinden. In dat geval zul je dus toch gebruik moeten maken van de websites die je op internet kan vinden of van de forums die online staan. Je merkt wel dat het een erg populair onderwerp begint te worden, er zijn namelijk steeds meer vindplaatsen voor informatie over de werking van 3D.

Voorbeeld:

Specifiek: 3d-printmagazine.com 

Algemeen:

Video

Wil je meer hands on informatie, op Youtube en Vimeo vindt men ondertussen een heleboel review filmpjes die je exact uitleggen hoe een 3d printer werkt. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje.