Home » Raise 3D N2 Plus Dual extruder
Raise 3D N2 Plus Dual extruder 2017-11-03T09:23:06+00:00

Wat is de Raise 3D N2 Plus Dual extruder?

Bekijk Raise3D N2 dual extruder op 3dNinja.nl (4395 EUR)

De Raise3D N2 Plus is een grote professionele printer die in 2016 op de markt verscheen en wordt geproduceerd door Raise3D, een bedrijf dat gevestigd is in de Verenigde Staten. Alle 3D-printers van dit merk worden echter gebouwd in Shanghai, China, waar het bedrijf ook vestigingen heeft.

Raise3D dual verschillende maten

Verschillende modellen van Raise 3D afhankelijk van de grootte van de geprinte 3D objecten.

Wie op zoek is naar een betrouwbare 3D-printer met een groot bouwoppervlak maakt met de Raise3D N2 Plus 3D-printer een geschikte keuze. Dit apparaat is een 3D-printer voor professioneel gebruik. Bijgevolg is dit apparaat zeer geschikt voor mensen die op regelmatige basis voorwerpen moeten printen in drie dimensies. Dit is dus een 3D-printer voor industrieel en zakelijk gebruik. Bij 3D-printen is de grootte van het printplatform zeer voornaam. Je kunt een voorwerp van 30 cm niet printen met behulp van een printer met een printbed van 12 x 12 cm.

De Raise3D is de eerste betaalbare grote dubbele extruder 3D printer die op de markt werd gebracht. Met een bouwoppervlak van maar liefst 305x305x610 mm is de Raise3D N2 Plus geschikt voor het grote 3D-printwerk. De Raise3D N2 Plus Dual won de prijs voor “Best Overall Runner Up 3D printer” in de Make 2017 3D printer gids. Hiermee wordt bevestigd dat dit model tot de beste 3D-printers behoort die momenteel op de markt zijn.

Design, materiaal en gebruiksvriendelijkheid

De Raise 3D N2 Plus is een flink uit de kluiten gewassen 3D-printer. Het eerst wat dan ook in het oog springt, is het functioneel en robuust design. Voor een printer in het zakelijke segment zoals de Raise3D N2 plus, is het design echter ondergeschikt aan de functionaliteit. Dit zijn printers voor het echte werk. Door het grote formaat van deze 3D-printer wordt deze aan huis of op kantoor geleverd op een pallet. De Raise3D N2 Plus is echter verrassend gemakkelijk te gebruiken. De print voortgang kun je in de gaten houden door middel van een 7 inch touchscreen in kleur.

Als je het filament wilt bijvullen of wisselen is het mogelijk om de printer even in pauzestand te zetten. Deze optie is ook handig in geval van technische problemen. Het apparaat zorgt er in ieder geval wel voor dat hij in zijn geheugen opslaat waar hij gebleven is, waardoor het hervatten van de opdracht erg makkelijk wordt. Dit is een functie die je bij de goedkopere printers niet zult aantreffen. Eveneens het grote voordeel is dat je kan werken met 2 verschillende printkoppen. Het combineren van verschillende materialen of kleuren Raise3D dual printkopwordt hierdoor mogelijk gemaakt.

Qua aansluitingen mag je bij de Raise3d N2 Plus rekenen op een Wifi, LAN, USB en SD-aansluiting. Qua connectiviteit scoort dit apparaat dus hoog. Je krijgt hier voldoende mogelijkheden om al je opdrachten te kunnen printen.

Software en printkwaliteit

De Raise3D N2 Plus kan overweg met meerdere soorten van slicer software. Standaard wordt de eigen software van Raise3D meegeleverd maar deze printer is ook compatibel met bekende slicer software zoals Cura (bekend van Ultimaker) en Simplify3D.

De Raise3D N2 Plus is een zeer nauwkeurige printer. Je kunt tot op 10 micron nauwkeurigheid voor de Z resolutie en 12,5 nauwkeurigheid bij de X/Y resolutie rekenen. Daarbij blijft de kwaliteit is uitstekend. Dit mogen we ook verwachten van een printer uit deze prijsklasse.

Qua software is de gebruiker van de Raise3D N2 Plus niet gebonden aan een bepaald softwarepakket. Deze printer kan prima overweg met de open source software van Ideamaker, Cura en Simplify3D. Daarnaast beschikt de slicer software over veel mogelijkheden om deze printer nog verder aan te passen. Dat is een volgend een sterk punt van de Raise3D N2 Plus. Bij het testen met PLA en BSA filament worden de printresultaten nog beter dan verwacht. Dit is de beste kwaliteit die we ooit gezien hebben.

Filamenten

De Raise 3D N2 Plus beschikt over een verwarmd platform dat tot 300°C kan worden opgewarmd. Hierdoor kan deze printer werken met verschillende soorten filamenten.

Daarnaast bezit de Raise3D N2 een dubbele extruder.

Qua filament heb je met deze printer de keuze uit onder andere:

 • PLA
 • ABS
 • Hips
 • PETG
 • PC ABS
 • ABS 350
 • Hout
 • TPU
 • PC Plus (polycarbonaat)
 • PC Max (polycarbonaat)
 • etc.

Omdat de Raise3D N2 Plus gebruik maakt van de Full Metal hotend extruder is het mogelijk om van spuitkop te wisselen. Anderzijds zullen sommige PLA filamenten soms lastiger te printen zijn, daarom wordt aan de gebruikers van deze 3D-printer aangeraden om gebruik te maken van composietmaterialen.

De Raise3D N2 Plus kan gebruikt worden met verschillende merken van filament. Sommige merken werken echter beter dan andere. Onze voorkeur gaat uit naar Polymaker. Dit is ook het merk waarmee Raise3D zelf zijn 3D printers test. Polymaker heeft zowel goede polycarbonaat filamenten als goede PLA-composietmaterialen.

Hoewel de 3D-printer goed overweg kan met filamenten zoals ABS en polycarbonaat kunnen grote prints met deze materialen lastiger uitgevoerd worden dan kleine prints. Dit komt omdat deze filamenten sterk reageren op temperatuurswisselingen.

Wie het hele gehele bouwoppervlak wil gebruiken, raden we aan om te kiezen voor PLA-filament. Zo ben je als gebruiker zeker van de perfecte print kwaliteit.

Prijs: hoeveel kost de Raise3D N2 Plus?

De prijs van de Raise3D N2 Plus bedraagt €4395, -. Dit is veelzeggend. Voor deze prijs mag je wat meer verwachten dan van 3D-printers voor hobbygebruik. Dit is geen apparaat voor beginners. Het is een grote 3D-printer voor grote werkstukken. Deze printer is bedoeld voor de zakelijke gebruiker of de gevorderde en technisch aangelegde hobbyist. Deze printer is omwille van deze mogelijkheden een uitstekende keuze qua kwaliteit/ prijsverhouding.

Gebruikerservaringen met de Raise3D N2 Plus

Gebruikers die de Raise3D N2 Plus in huis haalden zijn er zeer tevreden over. De kwaliteit van de geprinte stukken is prima. Verder wordt dit apparaat duurzaam en robuust bevonden en kan dit toestel uren aan een stuk blijven werken zonder haperen.

Raise3D dual duidelijke opvolging via touchscreenHet mooie ook aan de Raise3D printer is dat je het verloop van 3d printen kan volgen via een touchscreen. Je kan dus op elk moment nagaan hoever het printen geëvalueerd is. Daarnaast krijg je via het touchscreen visuele info over de instellingen van de printer waardoor het gebruikersgemak sterk verhoogt.

Raise3D dual gebruikersgemak

 

Een aangenaam pluspunt is het verwijderbare bouwplatform in glas van Buildtak. Het bouwplatform op zich staat uitgeleveld dus je dient niet telkens opnieuw er voor te zorgen dat het bouwoppervlak moet aangepast worden voor je start pet printen.

Raise3D dual kap

                                   Printkap

Je kan opteren voor een doorzichtige cap op de 3D printer om stof buiten te houden.

Gebruikers die de Raise3D N2 Plus professioneel gebruiken en hem op dagelijkse basis kunnen vergelijken met andere merken zoals Ultimaker, Formlabs en Zortrax, verkiezen de Raise3D N2 Plus boven de andere merken omdat je met dit apparaat grootschalige 3D-proeven kunt uitvoeren. Na de printer een maand te hebben gebruikt, overtreft dit toestel de verwachtingen van de meeste gebruikers. Het is een uitstekend toestel. De leverancier 3D-Ninja biedt daarenboven een prima klantenservice. De helpdeskmedewerkers bezitten een gedegen kennis over 3D-printing en zijn in staat om zelfs doorwinterde gebruikers uitstekend advies te geven.

Specificaties

 • Extruder: Dual extruder model (Single extruder model is op aanvraag verkrijgbaar)
 • Techniek: Fused Filament Fabrication (FFF)
 • Het apparaat staat op wieltjes en kan gemakkelijk verplaatst worden
 • Een resolutie van 0,01mmTechnische specificaties Raise3d
 • Bouwoppervlak: 30 x 30 x 61 cm
 • Verwarmd platform: tot 110 °C
 • Printsnelheid: verschillende snelheden mogelijk.
 • Stevig aluminium frame
 • Softwarekeuzes: Ideamaker, Cura(ultimaker) en Simplify3D (opensource)
 • Filamenten: PLA, ABS, HIPS, PVA, PETG, houtvulling, PC
 • 7 inch touchscreen met eenvoudig te gebruiken grafische gebruikersinterface
 • Freescale imx6, Quad core 1Ghz ARM processor
 • Spuitkop van metaal die bestand is tegen een temperatuur tot 300℃
 • Compatibel met meer dan 10 soorten hoogwaardig filament
 • Wi-Fi of Ethernet printjob beheer op afstand
 • Hervat printopdracht ook na stroomonderbreking.
 • De filamenten zijn makkelijk te vervangen
 • Doorschijnende behuizing voor een gemakkelijke bediening van toestel
 • Het printbed werd vooraf uitgelijnd, verwarmd en hoeft niet gekalibreerd te worden. 

Ons besluit:

De Raise3D N2 Plus is een 3D-printer met professionele mogelijkheden die volgende de gebruikers die dit model met andere printers konden vergelijken, behoorlijke prestaties levert. Het grote voordeel hier is dat deze printer 2 printkoppen heeft waardoor het combineren van verschillende kleuren of zelfs materialen tot de mogelijkheden behoort.  Dit apparaat bevindt zich in het ietwat hogere prijssegment en maakt de verwachtingen die je van een apparaat van rond € 4000 ook waar. Tegelijk bestaan er momenteel al 3D-printers die nog verder gaan dan de Raise3D N2 Plus. Op professioneel gebied bevindt de Raise3D N2 Plus zich in de middenklasse. Voor de meeste professionele taken zal dit apparaat zeker voldoen. Voor het echte specialistenwerk valt dit model misschien nog iets te licht uit en voor menig thuisgebruiker blijft dit toestel een te dure aanschaf. Dit is bijgevolg een bovengemiddelde printer die net boven de middenklasse uitsteekt.

Prijsverhouding – 92
Gebruiksvriendelijkheid – 95
Printresolutie – 95
Printsnelheid – 96
features – 95