Home » Panospace one Review
Panospace one Review 2017-11-02T13:52:07+00:00

Wat is de Panospace one?

Bekijk Panospace ONE op 3dNinja.nl (649 EUR)
Bekijk Panospace ONE op bol.com (649 EUR)

 

De Panospace ONE is zeer geschikt voor 3D-hobbyisten die een bliksemsnelle en degelijke 3D-printer nodig hebben. Het is een van de beste 3D-printers voor beginners en potentiële gebruikers hebben maar weinig voorbereiding nodig om alles werkend te krijgen. Dit apparaat is niet alleen super gemakkelijk om te gebruiken, maar heeft ook nog eens een geweldig hoge resolutie en snelheid! Daarnaast mogen we stellen dat de Panospace One opvallend, maar doordacht werd ontworpen en dat de bijgeleverde software zeer eenvoudig te gebruiken is. Wanneer je daarbij optelt dat de printer in een stevige en duurzame behuizing zit, dan weet je dat dit een prima en betrouwbaar toestel is. Bijkomend print het apparaat print in de meeste gevallen 100 tot 150% sneller dan vergelijkbare 3D-printers.

Design, gebruiksvriendelijkheid en techniek

De Panospace One beschikt over een robuust en modern design. Deze 3D-printer werd vervaardigd uit een kunststof die heel goed bij het ontwerp past. Behalve aan het uiterlijk, werd ook aan de duurzaamheid van het apparaat gedacht. Deze printer kan tegen een stootje, al laat het mooie design misschien anders vermoeden. Dit is zowel mooi als stevig. Het stijlvolle design laat je toe om de 3D-printer gewoon in je woonkamer of je keuken neer te zetten. We zijn er zeker van dat dit toestel de show zal stelen. Je zult er je bezoekers aangenaam door verrassen. De makers van de Panospace one hebben ook veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat en dat merk je als gebruiker meteen. Werken met deze 3D-printer is een verademing. Alle onderdelen zijn gemakkelijk toegankelijk en zo kan je al heel snel beginnen met printen in 3D. De Panospace One wordt geleverd als een echte plug-and-play 3D printer. Dit wil zeggen dat je dit apparaat kant-en-klaar in de doos terugvindt. Dit zijn we in de branche van de 3D-printing nog niet vaak tegengekomen. Printers van andere merken worden vaak aan de consument geleverd als bouwpakket. Dat maakt dat 3D-printers doorgaans alleen weggelegd zijn voor de echte techneuten onder ons. Zij draaien er hun hand er niet voor om de onderdelen van een printer vanaf het bouwpakket zelf in elkaar te zetten. Vaak komt daar ook nog wat soldeerwerk bij kijken en dat is niet voor iedereen weggelegd. Bij deze Panospace one hoef je daar niet bang voor te zijn. Er valt niks meer te assembleren, in te stellen of te kalibreren. Indien het toch nog software panospace one panobuilder softwarenodig is om iets aan de instellingen te wijzigen, dan zijn deze aanpassingen gemakkelijk door te voeren. De goede, uitgebreide handleiding is daarenboven een zeer geapprecieerd hulpmiddel. Met deze zogenaamde Quick start guide vlieg je snel door de verschillende stappen heen. Nauwelijks 15 minuten laten ben je je eerste 3D print al aan het uitprinten. Zo lijkt het creëren van nieuwe voorwerpen of het verwezenlijken van je droomontwerp een fluitje van een cent.

De Panospace one is zo klaar

Dit is echt een 3D-printer die gemaakt is voor mensen met weinig geduld. Als gebruiker hoeft je nooit lang te wachten voor er iets gebeurt. Je hoeft echt niet lang te wachten tot deze printer klaar is met zijn werk. Je voorwerpen zijn in een mum van tijd geprint. De Panospace one print in lagen met een dikte tot 250 micron en maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Dit alles maakt dat dit apparaat tot tweemaal sneller klaar is met zijn werk dan andere printers. Toch doet deze snelheid geen afbreuk aan de kwaliteit. De snelle wendbaarheid van dit apparaat waarborgt een perfecte kwaliteit van het afgewerkt product.

Software

De Panospace one wordt geleverd met bijbehorende software (PANOBUILDER). De gebruiker hoeft dus niet op zoek naar software om het apparaat aan te sturen. De speciaal voor Panospace ontwikkelde M3D slicer-software wordt altijd meegeleverd en is zeer gemakkelijk om te gebruiken. Je hoeft alleen nog maar een STL bestand te uploaden van het 3D-model van het voorwerp dat je wilt printen. Vervolgens stel je de instellingen in van het software panospace one panobuilderapparaat en kun je de 3D-printer zijn werk laten doen. In tegenstelling tot andere 3D-printers waarbij je een hele tijd bezig bent om het 3D-bestand zo in te stellen dat je printer snapt want hij moet printen, kun je hier de gewenste connectiviteit meteen bereiken. Dit is het grote verschil met de werking van andere 3D-printers en zo hoort het ook. Het downloaden van de software kun je gewoon doen vanaf de website van de producent Panospace: http://3dpanospace.com/#printers

Soorten filamenten

De Panospace One werkt alleen met PLA ( Polylactic acid ) filament. Dit is een biologisch afbreekbare soort van plastic die vervaardigd wordt uit melkzuren. Dit is bijgevolg een natuurvriendelijk en biologisch product. Zelfs op hoge temperaturen blijft PLA onschadelijk tijdens het smeltproces. PLA is verder ook niet giftig. Het materiaal is prima geschikt om er voorwerpen mee te maken die kunnen dienen om voedsel uit te eten of drinken. Zo kun je er bekers uit vervaardigen en er zonder gevaar voor je gezondheid uit drinken. PLA kan je in veel verschillende soorten kopen. Er bestaan zeer veel varianten van PLA: van flexibel tot hard of zelfs met koper en ijzer er doorheen geweven. Met al deze soorten kan deze slimme 3D-printer perfect overweg. Dit opent vele mogelijkheden ondanks er maar met een soort van filament kan worden gewerkt.

Wat is de prijs van dit moois?

Voor de Panospace One betaal je in Nederland de prijs van €699,-. Dat is een hele redelijke prijs waar je heel wat functionaliteit voor terug krijgt. We denken daarbij aan een mooi en strak design, veel gebruiksgemak en goede kwalitatieve prints en natuurlijk de uitstekende M3D slicer software die wordt meegeleverd en compleet compatibel is met deze printer. Hierdoor is tuning en tweaking veel minder nodig dan bij open source software.

Specificaties

 • Technologie: FFF
 • Extruder: Enkele extruder
 • Resolutie: 250 micron
 • Printsnelheid: haalt zeer hoge snelheid
 • Temperatuurbereik spuitkop: 260 °C
 • Filament: PLA
 • Filament diameter: 1,75mm
 • Bouwoppervlak: 15x15x15cm
 • Verwarmd printbed: nee
 • Connectiviteit: Micro-SD, USB
 • Software: M3D slicer plug-and-play software
 • Ondersteund OS: Windows, Mac OS
 • Garantie: 1 Jaar

Voor en nadelen

Voordeel:

 • Opvallend strak en mooi design. Deze printer valt echt op tussen de rest.
 • Werkt comfortabel en ook op hogere snelheden.
 • Plug and play, uit de doos direct al snel kunnen printen
 • Goede prijs / kwaliteit verhouding.

Nadeel:

 • Alleen geschikt om te printen met PLA.
 • De behuizing van de printer voelt soms wat goedkoop aan.

Gebruikerservaringen

Zoals gebruikelijk in een review kijken we weer even naar wat de gebruikers van de Panospace One vinden:

Voor sommige mensen is dit hun eerste kennismaking met een 3D-printer. In de meeste gevallen werkt het apparaat foutloos en melden gebruikers geen onaangename verrassingen. Niets is zo goed voor een product als mond-aan-mond reclame. Soms kan het onverhoopt wel een beetje fout gaan. Een 3D-printer moet je met zachtheid behandelen, want anders kunnen onderdelen wel eens in de weg zitten van een geslaagde print. Dit geldt ook voor het meegeleverde filament. Spoelhouders voor de Panospace One zijn moeilijk te vinden. Een universeel model voldoet soms niet. Een gebruiker loste dit op door zelf een universele filament spoelhouder te ontwerpen en printen!

Ons besluit:

Door zijn gebruiksvriendelijkheid is de Panospace one de perfecte 3D-printer voor beginners. Bijkomend garandeert dit apparaat de kwaliteit van een professionele 3D-printer. Deze printer is ook uitermate geschikt voor scholen, hobbyisten en bedrijven. Wij raden deze 3D-printer zeker aan. Dit is wat gebruikers naar zoeken wanneer ze een dergelijk apparaat willen aanschaffen. Vele andere producenten kunnen hier nog wat van opsteken! Bij het ontwerpen van deze 3 Panospace one is duidelijk gekeken naar gebruiksgemak, design en werd aandacht besteed aan goede meegeleverde software. Dat is duidelijk goed gelukt.

 

Prijsverhouding – 95
Gebruiksvriendelijkheid – 92
Printresolutie – 87
Printsnelheid – 85

features – 82

Meer lezen over Panospace ONE