3d systems3D Systems is een bedrijf uit Leuven dat oplossingen aanbiedt aan consumenten, ondernemingen en educatieve instellingen die op zoek zijn naar 3D-producten. Een van die diensten is het aanbieden van het drukken van 3D-ontwerpen voor de consument. Daarin is de Leuvense firma niet alleen in. Dat is de reden waarom we deze onderneming die zeer innovatief is in haar werkveld eens van naderbij bekijken.

De diensten van 3D-Systems

Onderdelen en prototypes worden hier op maat van de klant geproduceerd. Hierbij krijg je net zoals bij andere bedrijven de mogelijkheid om je ontwerp te uploaden. Vervolgens kun je kiezen in welke kleur en volgens welk procedé het eindproduct moet worden geproduceerd. Natuurlijk kun je ook voor de eindafwerking kiezen. Dit bedrijf belooft je dat je het gewenste product binnen 24 uur in huis kunt hebben.

Welke producten kunnen door 3D Systems worden geleverd?

3d systems tandprotheseDit bedrijf belooft aan zijn klanten enkel de beste kwaliteit en de hoogst mogelijke afwerking. Ze durven het aan om van zichzelf te zeggen dat ze het beste werk leveren in de hele 3D-branche. Aan ons is nu de uitdaging om te bekijken in hoeverre dit klopt. Op het eerste zicht maakt deze onderneming in ieder geval niet alleen een innovatieve maar ook een zeer klantvriendelijke indruk. Zo is het mogelijk om een gepersonaliseerde offerte aan te vragen alvorens een bestelling definitief door te zetten. Dit is wel heel erg belangrijk voor de branche waarvoor deze firma werkt. Als consument of als zakelijke ondernemer kunt u hier hoogtechnologische producten en een daarbij horende afwerking verwachten. 3D-Systems werkt namelijk onder andere voor de volgende sectoren en branches: luchtvaart en defensie, de auto-industrie, gezondheidszorg, tandheelkunde en tandverzorging, onderwijs en opleidingen, duurzame producten en last but not least: vrijetijdsproducten. Als consument krijg je hier niet alleen degelijke service, maar ook een zeer volledig aanbod. Hier kun je ervan op aan dat je ontwerp in de beste handen is.

Hoe werkt 3D-Systems?

3D-Systems denkt in oplossingen. Hierbij komen verschillende technieken bij te pas: 3D-printers, de daarbij benodigde materialen, software, hoogtechnologische toestellen en gepersonaliseerde productie op vraag van de consument. Naast dit alles krijgt de gezondheidszorg de bijzondere aandacht van deze firma. In dit artikel zullen wij ons beperken tot wat het bedrijf te bieden heeft op het gebied van 3D-Printing. Dit zijn op zich al een heleboel mogelijkheden die de bijzondere aandacht van onze lezers verdienen. Hierbij wordt meteen duidelijk dat het voor 3D Systems zeer belangrijk is dat de klant steeds de voeling met het eindproduct blijft behouden. Zo krijgen klanten van dit Leuvense bedrijf inzicht in de volgende processen: de assemblage van de bestelde objecten, het maken van de mallen waarmee het product vervaardigd zal worden, het in de verf zetten van de mogelijkheid om met 3D-technieken aan de slag te gaan en hoe dit het team van je bedrijf sterker kan maken. De klant van een bedrijf zoals 3D-Systems is dus niet meteen de gemiddelde consument. Deze firma werkt voor bedrijven en biedt ook diensten die het mogelijk maken om je eigen productieproces te updaten en zo steeds bij de tijd te blijven. Zo blijf je als bedrijf de concurrent altijd een stap voor. Je werkt namelijk beter en efficiënter. Je productiviteit gaat erop vooruit en je kunt er zeker van zijn dat de productietijd van je voorwerp of object behoorlijk ingekort zal worden.

De kwaliteitscontrole bij 3D-Systems

De kwaliteitscontrole bij 3D-Systems werkt zowel snel als efficiënt. Zo kun je er als bedrijf of als onderneming zeker van zijn dat niets over het hoofd wordt gezien. Alle onderdelen worden op die manier vlug geanalyseerd. Natuurlijk zet je wel kwaliteit voorop. Tegelijkertijd mag je er zeker van zijn dat ook de afmetingen helemaal kloppen. Voor de branches waarvoor 3D-Systems werkt is dit heel erg belangrijk. We denken dan vooral aan medische applicaties. Ook in de industrie komt het vaak op een fractie van een millimeter aan. Het bedrijf gebruikt hiervoor de zogenaamde Geomagic Control X inspection software. Zo wordt het mogelijk om de onderdelen die je bedrijf had besteld 30% vlugger te controleren. Tegelijkertijd zal de tijd die normaal nodig is om een product te ontwerpen met 40% ingekort kunnen worden. Tevens verlopen alle controleprocessen volledig automatisch. Wie klant is bij 3D-Systems kan op zijn beurt ervoor zorgen dat hij of zij aan de consument een optimaal product kan leveren dat volledig aan de vooropgezette specificaties voldoet. We hebben het niet dan niet alleen over uitzicht maar ook over functionaliteit, duurzaamheid, kwaliteit, afmetingen en kleur.

Ontwerpen en ontwikkelen door 3D Systems:

Bij 3D-Systems kun je niet alleen terecht met je eigen ontwerpen. Je kunt eveneens je product door dit bedrijf laten ontwerpen. Hierbij is het belangrijk om weten dat hierbij het beproefde CAD systeem gebruikt wordt. Hierdoor ben je er als opdrachtgever helemaal zeker van dat je plannen nooit verloren zullen gaan. Bij het CAD wordt immers gebruik gemaakt van een systeem met een omgekeerde werking dat er voor zorgt dat je data helemaal veilig worden opgeslagen. Zo is het mogelijk om in 80% van de gevallen niet langer met een tekening te werken, maar ook met een reeds gebruikt onderdeel. Dit onderdeel wordt als model gebruikt en meteen ingescand. Zo is het niet langer nodig om een werktekening of een plan in te scannen of te uploaden. Er wordt meteen gewerkt met een live model vaak te produceren voorwerp. Vaak wordt gezegd dat wat je met de hand doet tot betere resultaten leidt. In het geval van het productieproces dat gebruikt wordt door 3D-Systems kun je er zeker van zijn dat de automatisering ervoor zorgt dat het alle oude handwerk qua kwaliteit, afwerking en precisie helemaal overtroffen wordt. Het wordt zelfs mogelijk om onderdelen en producten te ontwerpen en produceren die normaal niet in met de hand vervaardigd zouden kunnen worden. Als klap op de vuurpijl heb je hier maar 10% van de tijd voor nodig die je normaal zou gebruiken om tot het zelfde eindresultaat te kunnen komen.

3D-Systems is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van objecten die gebruikt worden in de medische wereld

Prothese hond 3d systemsWanneer we het hebben over objecten die gebruikt worden voor medische toepassingen dan denken we in de eerste plaats aan producten zoals protheses. We hoeven niet uit te leggen dat hierbij verschillende factoren uiterst belangrijk zijn. Ten eerste dienen de eindproducten van de hoogste kwaliteit te zijn. Duurzaamheid staat hiervoor voorop. Tegelijkertijd betekent dit ook dat er met speciale materialen gewerkt dient te worden die goed verdragen worden door het menselijk lichaam. Dit vergt bijzondere technieken en productieprocessen. 3D Systems heeft hiervoor de nodige knowhow ontwikkeld zo dat dit bedrijf hiervoor garant kan staan. Zo is deze firma in staat om procedures die gebruikt worden in de gezondheidszorg te integreren in de techniek van 3D printen. Zo wordt de succesratio van een aantal operaties gevoelig verhoogd en kan de patiënt ervan op aan dat hij een prothese op maat krijgt. Los van deze toepassingen worden ook lichaamsonderdelen geproduceerd die tijdens de opleiding van toekomstige artsen en specialisten kunnen worden gebruikt. Zo kunnen operaties virtueel gepland worden. Verder kunnen anatomische modellen preciezer worden uitgewerkt zodat ze voor de studenten het levensechter uitzien. Los van deze modellen en protheses kunnen ook andere medische apparaten via de 3D-techniek ontwikkeld worden door 3D-Systems. Zo worden nieuwe producten ontworpen en op de markt gebracht dankzij de eigen techniek van 3D-Systems Precision Healthcare Solutions.

De kennisbron van 3D-Systems

Behalve het ontwerpen en produceren van geavanceerde 3D-objecten die zowel in de industriële als in de medische wereld kunnen worden gebruikt, stelt de firma uit Leuven ook een aantal kennisbronnen ter beschikking van haar klanten en doelpubliek. Voorbeelden hiervan zijn:

Webinars die online kunnen gevolgd worden op de website van de onderneming. Deze online voorstellingen zijn in videovorm online gezet. Voor elke toepassing die het bedrijf aanbiedt vind je als klant of als geïnteresseerde wel een voorbeeld op de website. Alles wordt hierdoor heel erg aanschouwelijk gemaakt. De sectoren waarover je webinars kunt volgen zijn:

  • vorming en onderwijs
  • luchtvaart en defensie
  • de auto-industrie
  • duurzame producten
  • ontspanning en entertainment
  • gezondheidszorg
  • juwelenontwerp

Klantenondersteuning door de medewerkers van 3D Systems

Het minste dat je van deze innovatieve onderneming uit het Leuvense kunt zeggen, is dat ze een hoogtechnologische en veel volledige service aan haar klanten aanbiedt. In de praktijk komt het er op neer dat je hier bijna alles kunt laten ontwerpen en produceren. Daarbij komt heel wat kennis en knowhow bij te pas. Om dit te kunnen ondersteunen, is de klantendienst van dit bedrijf een uiterst belangrijke schakel in een goed geoliede machine. Op deze dienst werken dan ook verschillende experten die allemaal zeer bedreven zijn in hun vakgebied. Enkel zo kan 3D-Systems aan al haar klanten zowel commercieel, industrieel als particulier, de beste service garanderen. We denken dan aan experts op het gebied van hardware, software, gezondheidszorg, productie op maat, creatieve oplossingen en advies op gebied van te gebruiken materialen.

Hoe kun je de producten of diensten van 3D-Systems kopen?

De producten of diensten die aangeboden worden door deze onderneming worden elk op een gepersonaliseerde wijze aan de klant verkocht. Je kunt hier dus niet meteen terecht in een webwinkel waar je een kant-en-klaar product kunt kopen. Gezien de hoge graad van specialisatie is dit ook niet mogelijk en zou dit ronduit onverantwoord zijn. Dat is ook de reden waarom er voor elke branche en gamma van producten een online contactformulier wordt voorzien. Zo kun je als potentiële klant je wensen op voorhand kenbaar maken. Dit garandeert alweer een persoonlijke aanpak. Elk product of elke dienst die je hier besteld wordt op voorhand in een verkennend gesprek met een vertegenwoordiger van het bedrijf doorgesproken. Enkel op deze manier kan 3D Systems de beste producten en service waarborgen.

Wat zeggen de klanten over de diensten en producten van 3D-Systems?

Wie de reviews van het bedrijf op de website zelf raadpleegt, komt er al gauw achter dat de klanten van deze firma niet de eerste de beste zijn.

Het Europese agentschap voor de ruimtevaart ESA behoort tot de klanten van dit Leuvense bedrijf. Dit bewijst nog maar eens dat 3D-Systems tot de top van de 3D-branche behoort.

Op gebied van medische verwezenlijkingen springt de operatie die uitgevoerd werd om een Siamese tweeling van elkaar te scheiden heel erg in het oog. Dit is een levend bewijs van hoe deze innovatieve onderneming erin slaagt om de levenskwaliteit van talloze patiënten blijvend te verbeteren.

Het valt op dat de meeste reviews van dit bedrijf uit het buitenland komen. De producten van 3D Systems worden duidelijk wereldwijd zeer gewaardeerd. Ook op het gebied van software die door de firma ontwikkeld wordt zien we alleen maar positieve reviews. Als het gaat over de producten en diensten van deze onderneming, dan is het meteen duidelijk dat er alleen maar positieve geluiden te horen zijn.

Het is jammer dat we geen reviews uit België vonden. Mogelijk is dit bedrijf nog geen sant in eigen land. Wat wel zeker is, is dat deze onderneming zowel qua veelheid aan producten als op gebied van de kwaliteit er naar streeft om de beste te zijn.

Behalve de vele reviews van tevreden bedrijven en klanten, vonden we trouwens ook reviews van werknemers van het bedrijf online. Vele onder hen vinden het zeer interessant om voor 3D-Systems te blijven werken. Een aantal onder hen gaven wel aan dat de constante vraag naar hoge kwaliteit en kwantiteit tot stresserende toestanden kan leiden. Het management van het bedrijf wordt door een aantal werknemers als zeer veeleisend beschreven. Wie in een sector werkt waarbij punctualiteit, kwaliteit, duurzaamheid en inventiviteit voorwaarden zijn om steeds aan de slag te blijven om betere producten te kunnen ontwerpen en produceren, moet tegen een gezonde dosis stress kunnen. We vinden dan ook dat het management van het bedrijf niet anders kan dan hoge eisen opleggen aan de werknemers. 3D Systems staat duidelijk voor kwaliteit en dat wordt gewaardeerd. In deze positie kan de onderneming het zich niet veroorloven op dit vlak een steek te laten vallen.

Bron: https://www.3dsystems.com/