Home » 3D printer voor industriële toepassingen
3D printer voor industriële toepassingen 2017-07-28T12:34:53+00:00

Industriële 3D printers

Bij industriële toepassingen denken wij in eerste instantie aan toepassingen die verder gaan dan het professioneel gebruik van een 3D printer. Hierbij denken wij aan een 3D-printer die niet alleen gebruikt kan worden om reeds bestaande voorwerpen en objecten te produceren en te reproduceren, maar ook aan toepassingen waarbij de printer gebruikt wordt om nieuwe objecten en voorwerpen mee te ontwikkelen. Hierbij is het noodzakelijk dat de printer niet alleen duurzaam en robuust is, maar ook bijna alle technische handelingen aankan die nodig zijn om een nieuw voorwerp of object vanuit het niets op te bouwen. Deze printer moet gesofisticeerde bouwtekeningen kunnen interpreteren en met alle mogelijke soorten filamenten en materialen kunnen werken. We denken hierbij niet alleen aan kunststoffen, maar desgewenst ook aan metalen.

Waaraan moet een 3D printer voor industriële toepassingen voldoen?

Wanneer we denken aan een 3D printer voor industriële toepassingen, dan denken we aan een apparaat dat geschikt is om aan de wensen van uitvinders en ontwikkelaars van nieuwe producten te voldoen. Het lijkt een beetje futuristisch, maar toch is het al zover. Nieuwe concepten worden steeds meer ontwikkeld met behulp van een 3D printer. Zo is het mogelijk om het concept van een nieuw product eerst te laten printen door een printer die helemaal geschikt is om in de industrie te worden toegepast. Deze printers staan nog verder qua robuustheid en nauwkeurigheid dan de reguliere professioneel gebruikte printers. Van deze toestellen mag je een maximum aan nauwkeurigheid verwachten en een absolute topkwaliteit. Deze apparaten zijn het neusje van de zalm op gebied van de 3D-technologie. Deze machines kunnen alle soorten filament aan en laten hun gebruikers nooit in de steek. Ze voldoen aan alle eisen van hun gesofisticeerde gebruikers die deze apparaten gebruiken om hun ideeën en concepten in werkelijkheid om te zetten. Met behulp van deze 3D-printers worden bijvoorbeeld nieuwe protheses ontwikkeld. Om dit te kunnen doen heb je als wetenschapper een hoogtechnologisch apparaat nodig dat zijn gelijke niet kent. Deze concepten van industriële toepassingen kunnen alleen maar worden verkregen indien je kiest voor het beste wat de 3D printtechnologie op dit moment kan bieden. We hebben het nu wel degelijk over 3D-printers die tot het hoogste segment van alle prijsklassen behoren. Deze apparaten zijn zo gesofisticeerd dat je als gebruiker heel wat voorkennis moet hebben, om hiermee te kunnen werken. Je kunt je afvragen welke printer momenteel aan deze eisen voldoet. Wij denken zelf aan de Markforged Mark two. Dit is één van de duurste printers die je momenteel kunt kopen en hij voldoet helemaal aan de eisen die je mag verwachten voor industriële toepassingen.

De Markforged Mark two voor industriële toepassingen

De Markforged Mark two is een zeer bijzondere 3D-printer. Dat is wel het minste dat je over deze krachtpatser kunt zeggen. Dit apparaat ziet er erg futuristisch uit. Hierdoor is het ook logisch dat je wanneer je dit toestel voor het eerst bekijkt, je meteen denkt aan het uitvinden, bedenken en creëren van nieuwe dingen. Deze printer werkt niet alleen met alle mogelijke filamenten die je je maar kunt indenken, maar ook met composietmateriaal. Het is dan ook geen wonder dat dit het apparaat is waaraan ingenieurs, vernieuwers en uitvinders hun geesteskinderen aan toevertrouwen. Voor deze gedreven wetenschappers is enkel het beste goed genoeg. De Markforged Mark two stelt hen in staat om hun stoutste dromen te verwezenlijken en zo hun steentje bij te dragen aan een betere maatschappij. Deze printer kan niet alleen gewoon filament aan maar ook materialen zoals onyx, nylon, glasvezel, carbonvezel, kevlar en HSHT glasvezel. Bijkomend kun je met dit apparaat ook voorwerpen in metaal printen. Qua mogelijkheden staat deze 3D-printer helemaal alleen. Dit toestel kan met geen andere reeds bestaande 3D-printer worden vergeleken. Wie dit zou doen, zou de Markforged Mark two tekort doen. Dit is een bijzonder apparaat waar je alles mee aankunt wat niet mogelijk is met andere 3D printers. Dat is ook de reden waarom deze printer in aanmerking komt voor een veeleisende omgeving zoals deze van de industriële toepassingen. De prijs die je betaalt voor de Markforged Mark two bedraagt momenteel €16.500. Van alle 3D-printers die we hebben vergeleken, is dit de allerduurste printer, maar je krijgt hier de volledige mogelijkheden voor terug die je nodig hebt om industriële toepassingen te kunnen ontwikkelen. Wie met deze printer werkt, werkt namelijk aan industriële toepassingen die in de nabije toekomst gecommercialiseerd moeten kunnen worden. Dat is de reden waarom deze printer zo gesofisticeerd is en je als veeleisende gebruiker de indruk krijgt dat de ontwikkelaars van deze Markforged Mark two werkelijk aan alles hebben gedacht. Dit is net de kern van het 3D-printen met industriële toepassingen in het achterhoofd. Dankzij deze techniek werk je aan de industriële producten van morgen en daarbij heb je een printer zoals de Markforged Mark two broodnodig.